Following a change in food items being produced, the Client wanted to re-use as much of their original processing line in a different configuration for a new product range.

At one particular point on the new line, product was occasionally stacking up and manual intervention was required from time to time to unblock the area requiring staff to be able to work safely at height.

Before:

The gantry and access to it, had been designed and installed to suit the original process layout but as this had been significantly changed, the gantry area was not adequately supported, it was too small for staff to stand on and there was no safe access.

The FEG Project Engineer determined what was required to meet the Clients’ needs. He used suitable materials from the Clients’ existing stock to support the newly extended gantry he had made and fitted a fixed ladder with hoops to comply with relevant building regulations and safety standards.

After:

 

The simplicity of the solution meant that the Clients’ requirements were fulfilled, keeping their spend to an acceptable level and the changes were implemented in a very short timescale.